Cara Nak Buat Cucur Udang Lembut Dan Rangup

Kacau seketika dan siap untuk sedia dihidangkan. Cucur udang yang cukup lembut di dalam dan garing di luar.


Cucur Udang Rangup Bersama Sos Pencicah Sukatan Cawan Dan Gram Beserta Tips Untuk Menggoreng Youtube

Bila dah siap bolehlah hidangkan untuk minum.

. Minum petang sambil makan kuih muih ataupun kudapan petang telah menjadi satu. Cara menggoreng cucur udangnya sangat menarik dan memang. Enaknya cucur kucai yang dikongsikan Nur Shahiema Amira.

Dengan kerangupan di luar tapi lembut di dalam memang sedap. CARA PENYEDIAAN CUCUR UDANG. 3 ½ cawan tepong gandum.

Panaskan kuali dan goreng popia pisang coklat rangup sehingga kuning keemasan. Sebenarnya cucur udang rangup ni terhasil setelah kita menonton rancangan Rasa instafamous kat astro. Gaul rata dan biarkan selama 30 minit.

Akhir sekali masukkan air tepung jagung. Dimakan pula dengan sos perfect. 1- Gunakan air ais dalam adunan cucur.

Ini akan hasilkan cucur yang digoreng tidak akan serap minyak rangup di luar serta lembut. Resipi ini dikongsikan oleh Chef Amer. Nak buat cucur udang ni mudah je.

Bagi mendapatkan adunan cucur udang yang rangup diluar dan lembut didalam apabila selepas digoreng adunan tepung mestilah daripada campuran tepung gandum dan. Bila kita dah pandai nak buat sendiri kita pula hidangkan pada mak ayah kita cucur udang yang rangup di luar lembut di dalam. Masukkan taugeh kuchai dan lobak merah.

Ada stock udang dalam peti ais bolehlah nak buat cucur udang. Kalau dapat makan Cucur Udang untuk petang pun best juga ni. Kalau nak cucur yang garing buat adunannya cair sikit kalau suka pejal sikit bancuhan biar pekat sikit.

Udang pulak letak yang besar dan segar. Rendam senduk dalam minyak panas kemudian. Mula-mula masukkan bawang besar kentang kunyit dan.

Cara membuatnya sangat mudah dan untuk isi di dalamnya terpulang untuk letakkan udang atau apa sahaja yang. Gaul sekata sehingga mendidih. Cucur udang yang cukup lembut di dalam dan garing di luar.

Biasanya nak buat cucur bahan asas adalah tepung garam dan air. 2- Kawal penggunaan baking soda atau. Tambah pula dengan udang hidup udang kering ikan bilis bawang jagung cili merah atau sayur kucai.

2 cawan kelapa parut muda. Dapat pula cucur udang yang rangup dan lembut bila cicah dengan sos cili pedas dan manis lagilah memikat seleraMudah je sebenarnya nak buat cucur udang ni. 1 sudu besar penuh baking powder diayak bersama tepong gandum 2 cawan isi udang.

Panaskan dan goreng dalam minyak yang banyak. Yang penting cara bancuhannya kena betul untuk dapatkan hasil. Adunan cucur ikut kesukaan kita samada suka cair atau pekat.

Jom petang ni ibu -ibu buatkan cucur udang sedap dan lembut ini untuk seisi keluarga. Hanya gaulkan kesemua bahan dan sebatikan adunan. Cucur udang ni kalau dapat buat hidangan minum petang memang sedap.

Masukkan tepung gandum agak-agak kuantiti sesuai dengan bahan lain isi jagung bawang besar dihiris udang serbuk kunyit garam gula serbuk ikan bilis.


Cucur Udang Rangup Di Luar Dan Lembut Di Dalam Youtube


Resipi Buat Cucur Udang Confirm Rangup Anda Pasti Suka


Cucur Udang Rangup Diluar Lembut Di Dalam Youtube


Cara Buat Cucur Udang Istimewa Mak Tun Resipi Mudah Warisan Orang Tua Dulu Dulu

No comments for "Cara Nak Buat Cucur Udang Lembut Dan Rangup"